©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com

JongHsp is een bureau voor advies en ondersteuning bij hooggevoeligheid

Ik ben Diana Badoux en coach hooggevoelige jongeren (10-18 jaar) omdat ik als geen ander weet hoe het is om in deze leeftijdsperiode met hooggevoeligheid te moeten dealen.

Jammer genoeg wist ik, toen ikzelf jong was, niet wat hooggevoeligheid was. Er was destijds nog geen onderzoek naar gedaan.

Later in mijn studie pedagogiek kwam hooggevoeligheid ook nog niet aan de orde.  Pas jaren later kwam ik tijdens een coachingsopleiding in aanraking met het werk van Elaine Aron, de grondlegster van de theorie over The Highly Sensitive Person.

De laatste vijf jaar is er in wetenschappelijk opzicht veel veranderd en wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Daardoor kon ik mij specialiseren in het coachen van mensen met de eigenschap hooggevoeligheid. Vooral pioniers op het gebied van onderzoek naar hooggevoeligheid als Esther Bergsma, Elke van Hoof, Saskia Klaaysen en Xandra van Hooff zijn voor mij een bron van inspiratie geweest.

Mijn expertise wil ik graag inzetten om juist jongeren, van wie het brein nog volop in ontwikkeling is, een steuntje in de rug te geven en met  hun hooggevoeligheid te leren dealen. 

Hooggevoeligheid verdwijnt niet. Je wordt er mee geboren. Belangrijk is dat je deze eigenschap leert zien als kracht ipv als last. Zodat je meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld ontwikkelt, je je grenzen leert bewaken en vooral dat je leert dat je goed bent zoals je bent.