©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com

JongHsp is een bureau voor advies en ondersteuning bij hooggevoeligheid

Ik ben Diana Badoux en coach hooggevoelige jongeren en hooggevoelige jongvolwassenen (tot 35 jaar), omdat ik als geen ander weet hoe het is om in deze leeftijdsperiode met hooggevoeligheid te moeten dealen.

Jammer genoeg wist ik in mijn jonge jaren niet dat er zoiets als hooggevoeligheid bestond. Er was destijds ook nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

 

Pedagogiek

Later in mijn studie pedagogiek kwam hooggevoeligheid ook nog niet aan de orde. Pas jaren later kwam ik tijdens een coachingsopleiding in aanraking met het werk van Elaine Aron, de grondlegster van de theorie over The Highly Sensitive Person.

De laatste vijf jaar is er in wetenschappelijk opzicht veel veranderd en wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Daardoor kon ik mij specialiseren in het coachen van mensen met deze eigenschap.

Vooral pioniers op het gebied van onderzoek naar hooggevoeligheid als Esther Bergsma, Elke van Hoof, Saskia Klaaysen en Xandra van Hooff zijn voor mij een bron van inspiratie geweest.

Meer zelfvertrouwen

Mijn expertise wil ik graag inzetten om juist jonge mensen een steuntje in de rug te geven om met hun hooggevoeligheid te leren dealen. 

Hooggevoeligheid verdwijnt niet. Je wordt er mee geboren. Belangrijk is dat je deze eigenschap leert zien als kracht ipv als last. Zodat je meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld ontwikkelt.

 

Grenzen bewaken

Omdat je gevoelig bent voor prikkels vanuit jezelf en vanuit je omgeving is het belangrijk om te weten waar jouw grenzen liggen zodat je niet overprikkeld= gestrest raakt.Je leert hoe je je grenzen kunt bewaken.

Je bent goed zoals je bent

Mensen die hooggevoelig zijn vinden het soms lastig deze eigenschap te accepteren. Onthou dat er niets mis is met jou en dat je goed bent zoals je bent. Omdat je de lat voor jezelf meestal hoog legt is het aanleren van zelfcompassie heel belangrijk.