©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com

JongHsp is een bureau voor advies en ondersteuning bij hooggevoeligheid

Ik ben Diana Badoux en coach hooggevoelige jonge vrouwen (tot 35 jaar), omdat ik als geen ander weet hoe het is om in deze leeftijdsperiode met hooggevoeligheid te moeten dealen.

Jammer genoeg wist ik in mijn jonge jaren niet dat er zoiets als hooggevoeligheid bestond. Er was destijds ook nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

 

Pedagogiek

Later in mijn studie pedagogiek kwam hooggevoeligheid ook nog niet aan de orde. Pas jaren later kwam ik tijdens een coachingsopleiding in aanraking met het werk van Elaine Aron, de grondlegster van de theorie over The Highly Sensitive Person.

De laatste vijf jaar is er in wetenschappelijk opzicht veel veranderd en wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Daardoor kon ik mij specialiseren in het coachen van mensen met deze eigenschap.

Vooral pioniers op het gebied van onderzoek naar hooggevoeligheid als Esther Bergsma, Elke van Hoof, Saskia Klaaysen en Xandra van Hooff zijn voor mij een bron van inspiratie geweest.

 

Vindt jouw balans met het HSP-Kompas 

Omgaan met hooggevoeligheid kan best lastig zijn. Omdat je zoveel informatie binnen krijgt is het niet makkelijk om evenwichtig met stress in privé en werk om te gaan. Met een persoonlijk plan leer je sterker te worden met stress.