©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com

6 tips tegen Corona-angst voor hooggevoelige Millennials

Relativeren kun je leren.

Als hooggevoelige millennial kan de huidige Corona-crisis best lastig voor je zijn. Je wilt graag naar je werk, maar je zit thuis. Je wilt vrienden zien maar dat is niet verstandig wegens besmettingsgevaar, je maakt je zorgen over je inkomsten als je zzp'er bent of je wilt je helemaal niet bezig houden met het virus. Je vindt dat het leven gewoon door moet gaan!

Alles bij elkaar kan het leven nu super stressvol voor je zijn. Hoe kun je die stress aanpakken?

Relativeren (dingen minder belangrijk maken) kun je leren, maar hoe doe je dat als je van nature niet zo’n relativeer-wonder bent?


HSP’s zijn door hun ingewikkeld werkend brein en door hun gevoeligheid voor prikkels vatbaarder voor stress dan de gemiddelde mens. Daarnaast beschikken ze over een rijke fantasie en kunnen ze al snel de vreselijkste rampscenario’s bedenken.


Om jezelf rustig te houden kun je gelukkig wel wat doen: 6 tips.


  1. Probeer van een afstandje te kijken naar je angst. bv. door te zeggen:’Ok logisch dat ik bang ben, maar ook dit gaat voorbij en daarna komt er weer iets nieuws.’ Als millennial behoor je overigens niet tot een risicogroep, alleen als je gezondheid al niet goed is door een chronische ziekte moet je oppassen niet besmet te raken natuurlijk.

  2. Verzin voor jezelf een mantra, zoals hierboven, waarbij jij je goed voelt. Schrijf de mantra op een post-it en plak het ergens waar je het vaak tegen komt. Koelkastdeur, op de spiegel in de badkamer whatever. Hoe vaker je de mantra leest hoe meer de woorden tot je doordringen en na een tijdje zit het verankerd in je geheugen. Ontstaat er een nieuwe situatie die lastig voor je is. Dan haal je die relativerende mantra direct weer op uit je geheugen. Op den duur gaat dat vanzelf.

  3. Schrijf voordat je gaat slapen ‘s avonds drie dingen op die vandaag fijn waren; bv. dat jij vanmorgen, doordat je niet naar je werk kon vanwege Corona, tijd had om een heerlijk brood te bakken of dat het super relaxed was om van de eerste voorjaarszon te genieten. Je brein heeft het nodig positieve denkopdrachten te krijgen.

  4. Koester de mooie momenten op de dag zoveel mogelijk.

  5. Stel je bent superbang om besmet te raken of dat iemand van wie je houdt besmet wordt. Helemaal niet gek die angst, het halve land is in paniek. Maar laat je niet iedere dag een stukje banger maken door nieuwsberichten. Kijk hooguit een keer per dag naar een update van Corona-nieuws!

  6. Deel je angst met anderen, je hoeft je er niet voor te schamen!2 keer bekeken