©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com

  • JongHsp

Hooggevoelige millennials onder druk

Bijgewerkt: mrt 9

Jonge werknemers (millennials 20-35 jaar) hebben het niet makkelijk, of ze nu hooggevoelig zijn of niet. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 last heeft van psychische vermoeidheid. Ze lijden onder studieschulden, onbetaalde stages, eindeloze flexbanen, torenhoge huren, enorme prestatiedruk en keuzestress. Helaas krijgen veel millennials een burnout (1 op de 7).


Waardoor hebben millennials stress?

Jonge werknemers hebben vaak een onrealistisch verwachtingspatroon van werk wanneer ze de arbeidsmarkt betreden. Dat ze torenhoge verwachtingen hebben komt niet uit de lucht vallen, maar is een voortvloeisel van de economie, het onderwijs en de opvoedingscultuur uit de jaren 80 en 90 toen millennials opgroeiden. Zij hebben de boodschap meegekregen dat ‘je alles kunt bereiken’ in het leven en ‘dat je alles uit jezelf moet halen’. Ze denken dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen succes en geluk en dat, als ze de top niet bereiken het hun eigen schuld is. Ze plannen hun leven systematisch en willen graag doelen bereiken voor hun dertigste! Ze mogen niet falen van zichzelf en zetten alles op alles om eruit te halen wat erin zit. Ondanks het feit dat ze vaak gestresst zijn, zetten ze nog een tandje bij; een ticket voor een burn-out.

Een burn-out kost de jonge werknemer veel levensgeluk en nota bene kost het de werkgever per individu ongeveer 60.000 euro.


Hooggevoelige werknemers

Je mag verwachten dat het voor de hooggevoelige millennial waarschijnlijk nog moeilijker is zich staande te houden in deze tijd. Naast de prestatiedruk die alle jonge werknemers ervaren, zijn zij door hun specifieke ‘neurologische bedrading’ nog gevoeliger voor stress en burn-out.

Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar de hooggevoelige millennial als zodanig, zijn er wel gegevens beschikbaar over hoogsensitieve werknemers vanaf een jaar of 30/35. (Onderzoek dat uitgevoerd is door Esther Bergsma onder 1500 Nederlandse hoogsensitieve werknemers.)

Uit dit onderzoek blijkt dat vooral een goede werksfeer, het hebben van autonomie en betekenisvol werk verrichten erg belangrijk zijn voor hoogsensitieve werknemers.

Vooral een slechte werksfeer is voor veel van hen onwerkbaar. Daarnaast raken zij o.a overprikkeld door:

· Veel taken tegelijk moeten doen,

· Voortdurend gestoord worden door telefoontjes

· De stroom aan e-mails die beantwoord moet worden


Overprikkeling zorgt voor concentratieproblemen en kan leiden tot een onrustig, opgejaagd gevoel. Als je je vaak opgejaagd voelt heeft dat gevolgen. Je raakt steeds meer gestresst.

Negeer je de signalen dan wordt het gevaarlijk; je raakt de connectie met je lichaam kwijt. Je lichaam geeft signalen; stijve nek, hoofdpijn, maagpijn, hyperventilatie etc. Luister je daar niet naar, dan ligt een burn-out op de loer.


Laten we verder inzoomen op de mogelijke oorzaken waarom millennials een burn-out krijgen.

Volgens Thijs Launspach, psycholoog en schrijver van het boek ‘Fokking druk’ zijn er verschillende oorzaken:

1. Te hoge eisen stellen aan jezelf

2. Vinden dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen succes en geluk

3. Jezelf vergelijken met anderen die alles wel perfect voor elkaar lijken te hebben (dat overigens niet zo is)

4. Confrontatie met een keiharde arbeidsmarkt waardoor je jouw eisen naar beneden moet bijstellen

5. Persoonlijk falen; dat je niet alles kunt worden wat je wilt zorgt voor een desillusie van je eigen verwachtingen


Als je ervan uitgaat dat 1 op de 5 mensen hooggevoeligheid als temperament heeft, zullen genoemde oorzaken zeker een rol spelen bij hooggevoelige millennials. Omdat zij gevoeliger zijn voor stress en burn-out is het belangrijk dat ze weet hebben van wat er bekend is over jonge werknemers geboren tussen 1980-2000 en dat ze goed voor zich zelf zorgen.


Hoe zorg je goed voor jezelf?

Naast natuurlijk voldoende slaap en een gezonde voeding is dat:

· Op tijd rust inplannen

· Vaker NEE zeggen; ook gemaakte afspraken afzeggen

· 10 minuten per dag aan Mindfulness doen, dat kan ook als je hardloopt of als je gewoon op de bank zit

· Accepteren dat je fouten maakt

· Met vrienden praten en eerlijk zijn over het feit dat niet alles lukt, durf kwetsbaar te zijn

· Vraag op het werk om een coach en niet pas als je met een burn-out thuis op de bank zit.


En bij dat laatste komt de werkgever in beeld: Begeleid jonge werknemers op tijd, hooggevoelig of niet, want ze hebben het nodig om overeind te blijven. Dat is geen teken van zwakte van deze generatie maar eerder het gevolg van de economische/onderwijskundige geschiedenis en de opvoedcultuur van de jaren 80 en 90.

24 keer bekeken