©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com

Hoe authentiek ben ik?

Ben ik wel mezelf? Is het normaal dat ik vaak aan mezelf twijfel? Hoe betekenisvol is mijn werk eigenlijk? Houden dit soort vragen ook jou bezig?

Omdat jij als HSP-vrouw meestal diep over de dingen nadenkt kan je van dit soort vragen wakker liggen. Jij wilt autonoom en authentiek zijn en hebt een enorme behoefte om je eigen koers te varen. Hoe kom je erachter dat je leeft volgens jouw HSP-kompas?


Autonomie

Je zelfkennis vergroten is key om te ontdekken wat jij belangrijk vindt in het leven; whatever voor jou het belangrijkst is om na te streven. Verzet je tegen prestatiedruk om je heen. Trouw blijven aan je eigen identiteit duurt het langst.


Acceptatie

Zelfacceptatie is super belangrijk; accepteren wie je bent met jouw intense emoties en een brein dat altijd aan het werk is. Weten wat je sterke en zwakke punten zijn helpen daarbij om een realistisch beeld van jezelf te krijgen. Leer jezelf daarnaast aan om perfectionisme tegen te gaan. Neem genoegen met 'goed genoeg.'


Vergelijken met anderen

Het lijkt of vrienden en collega's om je heen precies weten waar zij mee bezig zijn maar ik kan je

uit de droom helpen; dat weet niemand. Aanmodderen doet iedereen!

Stop met jezelf voortdurend te vergelijken met anderen! Wat vind jij belangrijk? Wat maakt het leven voor jou zinvol? Daar gaat het om. Ontwikkel een gezonde dosis don't give a fuck.


Bewust zijn van je kwaliteiten

Je bent als HSP vaak bescheiden en kritisch op jezelf en dat zijn mooie eigenschappen, maar het is voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen erg belangrijk om ook in te zien waarin jij goed bent. Dat is geen opschepperij, je mag staan voor jouw kwaliteiten.


Groeien naar authenticiteit

Wil je groeien naar jouw authentieke zelf dan doe je dat op de volgende manier:

  1. door in contact te staan met jouw drijfveren/doelen/waarden

  2. door zelfacceptatie; sterke en minder sterke kanten omarmen van jezelf

  3. door stil te staan bij je gevoelens

  4. door in contact te staan met jouw kwaliteiten

Kortom je wordt authentiek door jouw persoonlijke HSP-kompas te volgen!

0 keer bekeken