• JongHsp

Veerkracht bij thuis blijven; zo krijg je dat!

We zitten al een tijdje allemaal thuis om te voorkomen dat het Coronavirus als een blind paard om zich heen schopt.


Nu we door het Coronavirus allemaal zoveel mogelijk thuis blijven, is alles anders dan normaal. Hoe gaat het met je zo opgesloten in je eigen cocon? Vind je het wel prettig om even afgeschermd te zijn van de wereld of grijpt het isolement je zo nu en dan bij de keel?


70 % van de HSP’s is introvert. Ben je een introverte HSP dan vind je het misschien stiekem wel lekker zo weinig contact met mensen, zeker als het werkcontacten betreft. Maar de hele dag met je geliefde of kind (kinderen)in huis zijn is af en toe misschien ook benauwend voor je. In deze blog gaat het over tips om sterk te blijven bij stress als je noodgedwongen thuis zit.


Hoe overleef je thuisblijven als HSP?


Door de quarantaine word je gedwongen om veerkrachtig en innovatief te worden en dat is een mooie uitdaging voor een HSP.

Hooggevoeligheid zorgt ervoor dat je een creatieve geest hebt en vaak out-of-the box denkt. Bovendien houd je van autonomie en heb je graag de touwtjes in handen daarom gaat het je vast lukken om er iets van te maken nu.


Hoe doe je dat?

  • Breng structuur aan

  • Maak een dag- en weekplanning

  • Houd contact

  • Kijk niet constant naar het nieuws

  • Zoek inspiratie


Ik licht het even toe.


Breng structuur aan in je leven

Structuur aanbrengen in je dag is het belangrijkst. Een strak ritme geeft houvast. Vaste tijd opstaan en naar bed gaan, gezond eten, bewegen. En niet te vergeten iedere dag specifieke me-time te reserveren om je energieniveau te boosten. Vooral als je introvert bent, laad je op in je eentje.


Maak een dag- en weekplanning

Maak een dag- en weekplanning voor werk en huiselijke zaken.Stel jezelf doelen al zijn ze nog zo klein het is belangrijk; ga tekenen, broodbakken, alles wat je fijn vindt om te doen.


Houd contact met anderen

Houd contact met anderen;ga met mensen Skypen, Facetimen, Zoomen of spreek een online Houseparty af met vrienden of familie.Wees je er bewust van dat het leven dat je nu noodgedwongen leeft stress geeft en dat ieder mens neigt tot reageren op een voor haar/hem dominante manier waarin je door kunt schieten;zoals je te veel afzonderen dat ervoor zorgt dat je je eenzaam gaat voelen.


Kijk niet constant naar het nieuws:

Te veel bedreigende berichten zijn niet bevorderlijk voor een gezonde psyche. Beperk het tot 1 keer per dag en zorg dat de informatie die je krijgt klopt. Er is veel fake-news op social media te vinden.


Zoek inspiratie

Zoek mensen die je inspireren en denk na over oplossingen voor praktische zaken. Bijvoorbeeld het delen van tips over wat je kunt ondernemen met kinderen zoals spelletjes, ideeën voor knutselen etc.


Hulp nodig?

Wil je weten hoe je als introverte HSP je veerkracht kunt ontwikkelen en zo je zelfvertrouwen kunt vergroten? Neem dan gerust eens contact met mij op!


2 keer bekeken

©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com