• JongHsp

6 tips voor een leuke Staycation zonder stress

Bijgewerkt: apr 28

Stiekem vindt Nora (één van mijn cliënten) het wel relaxed dit jaar. In plaats van een berg in Zwitserland te moeten beklimmen zoals ze afgesproken had met twee vriendinnen, mag ze lekker thuis blijven. Als introverte HSP schaamt ze zich er vaak voor dat ze liever thuis blijft. En dwingt ze zich om toch plannen te maken.


Toch is haar zomer niet per definitie geslaagd. Alleen thuis op de bank hangen bezorgt een mens per slot van rekening ook geen vakantiegevoel. Daarom geef ik je hier 6 tips om van de verplichte Staycation iets leuks te maken.


6 Tips hoe je thuis vakantie viert:


1. Maak een sportschema; alleen maar thuis op de bank zitten is geen goed idee. De hele dag op je laptop of computer surfen en Netflixen kijken ook niet. Maak daarom voor jezelf een schema wat je per dag aan beweging gaat doen;hardlopen, je eigen klimparcours in de tuin uitzetten, zoals apenkooien, stevig wandelen,fietsen…. laat je creativiteit erop los!

2. Begin een blog; schrijf op wat jou nu bezig houdt, wat je leuk vindt, waar je op hoopt, hoe jij de corona crisis beleeft, wat jij doet om het gedwongen thuiszitten te overleven…... en sluit je blog af met een vraag aan je volgers als je op Insta zit. Wie weet krijg je er op deze manier heel wat volgers bij.


3. Je hoeft niet ver te reizen om anderen te ontmoeten; kijk eens bewust om je heen, zeker in een stad zijn er veel mensen met een andere achtergrond dan jij. Maak eens een praatje in je straat of buurt met iemand met wie je dat normaal gesproken nooit doet, wie weet word je wel verrast hoe leuk dat is. Denk wel aan die 1,5 meter afstand natuurlijk!


4. Eindelijk eens tijd om problemen echt aan te pakken; vakantie houden betekent vaak dat je problemen wilt vergeten, maar met problemen kun je beter aan de slag gaan. Dat is veel effectiever. Duik daarom eens dieper in jezelf om te kijken waar jij mee zit. Misschien ben je een beetje down en wordt dat door het thuis blijven sterker. Bekijk online wat voor zelfhulpboeken er zijn of ga aan de slag met een online programma/cursus om bijvoorbeeld te leren hoe je sterker kunt worden bij stress of hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.


5. Maak exotische gerechten; wil je je onderdompelen in een andere cultuur zoek naar heerlijke recepten uit India, Taiwan, Japan….Zorg voor verse groenten en fruit, zet kruidenplantjes in tuin/balkon/of keuken.


6. Luister naar muziek; luister naar muziek waar jij blij van wordt. Schaam je niet om in je kamer rond te dansen. Hou een danceparty met vrienden online via Houseparty.


Laat je creativiteit opbloeien; juist als je even niets moet komen goede ideeën tot stand en levert je thuisvakantie je misschien meer op dan een vakantie op de Himalaya.


Wil je meer weten over hooggevoeligheid? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van Jonghsp die je op de hoogte houdt van de nieuwste inzichten op het gebied van hooggevoeligheid.


9 keer bekeken

©2019 by Diana. Proudly created with Wix.com